3D yazıcı, hastalara ameliyatın ne gibi olanaklar sunabileceğini daha iyi anlatırken aynı zamanda cerrahların da ameliyatın olasılıklarını ve sınırlarını açıklamasına olanak tanıdı.
Bu prosedür burun, yüz, meme, kalça ve baldır gibi insan vücudunun herhangi bir bölgesinde uygulanabilir.
3D Maske Rinoplasti
Rinoplasti, burnu şekillendiren bir yüz plastik cerrahisi işlemidir. Hastalar, olası "ameliyat sonrası görüntülerini" görmekten hoşlanır ve bugüne kadar bunu gerçekleştirmek için birçok teknik bulunmaktadır. Ekran üzerindeki 2 ve 3D simülasyon teknikleri birçok şey sağlar, ancak 3D "önce ve sonra" maskeler, Dr. Avşar tarafından yenilik yapılan sonuncularıdır.
Dr. Avşar, hastalarına burun estetiği ameliyatının görünümlerini net bir şekilde göstermeyi sever. Birçok yıl boyunca bunu başarmak için üç boyutlu fiziksel modeller yapmaktaydı, ancak 3D baskı'nın ortaya çıkmasıyla birlikte hastalarına ameliyat sonrası nasıl görünebileceklerini daha net bir şekilde gösterebilmiştir. 3D tarama ve baskı teknolojisinin bir gösterimini izledikten sonra, aklında fikirler belirdi. Bir hastanın yüzünü tarayıp, bu 3D görüntüyü kolayca CAD araçlarında şekillendirebileceğini ve sonunda bir maske üretebileceğini tahmin etti.
Hasta geldiğinde, yüzleri özel yazılımlar kullanılarak 3D taranır. Cerrahinin görünümünü değiştirecek bölgelerde dijital bir heykel oluşturulur. Son görüntü, operasyon odasında yapılan değişikliklerden sonra hastanın olası olarak nasıl görünebileceğini temsil eder. "Önce ve sonra" görüntüler daha sonra 3D yazıcıya gönderilir. Yüz maskeleri renkli olarak basılır.
3D Maske Meme Estetiği
Simülasyon yeteneğine ek olarak, bu maskeler bize anatomik dokuyu bozmadan beden yüzeyinin tam göstergelerini sunan başka bir fırsat sunar. Bunlar, bir sıvıyla doldurulduğunda vücut bölümünün hacmini ifade eden iskeletler veya kabuklardır. Bu, büyütme veya küçültme prosedürleri için önemlidir. Özellikle meme büyütme durumunda, implant ve meme hacmini tanımlamaya ve kontrol etmeye yardımcı olur.
Ameliyattan önce hastanın meme bölgesi taranır ve CAD araçlarının yardımıyla "sonrası" meme maskesi hazırlanır. Ameliyattan hemen önce hasta maskeyi bir sütyen gibi giyebilir ve istenen hacmi cerrahla tartışabilir. Ardından maskeler, operasyon salonunda hacimsel kontrol araçları olarak kullanılmak üzere sterilize edilir. Bu, cerraha istenen meme hacmi için daha iyi sonuçlar elde etmesine yardımcı olur.
_____________________________________________________________________________________________________________________________